Schmidts Original Nav dynamo er en særlig effektiv dynamo af virkelig god kvalitet. Den er fremstillet i Tyskland og yder op til 3W ved 6 V, men kræver kun meget lidt energi af cyklisten. SON dynamoen er af højglanspoleret eller sort/ rød -elokseret aluminium og har forseglede lejer med meget lang levetid.

Til almindelig hverdagsbrug kræver SON dynamoen ingen vedligeholdelse, og er klart at foretrække når man som i Danmark cykler regelmæssigt i mørke. En indbygget trykudlignings mekanisme sørger for, at vand ikke kan finde vej gennem lejerne. Dette, sammen med resten af opbygningen, giver en samlet fabriks garanti på hele 5 år. Dvs. ingen bekymringer bare lys når du skal bruge det.

SON dynamoen leveres komplet med hurtigspænd og skivebremse adapter. Selv hardcore mountainbikere og racercyklister kan få fordel af letvægts SON dynamoen, ved evt. at have et reservehjul med SON dynamo til de lange mørke vintertræningsdage.

Har man først én gang prøvet SON dynamoen, i kombination med et egnet LED lys system, bliver batterilygter aldrig rigtig det samme mere!